UD0. El medi natural ens condiciona

 Hola a tots!


Tractarem en aquesta primera sessió de l'Unitat 0. Les persones i el medi, la relació estreta entre el medi natural i la seua influència en les activitats humanes i la seua ocupació del territori.

Una de les primeres tasques de l'Educació Ambiental, és conéixer l'espai geogràfic que ens envolta, per a pensar quina relació té amb les persones, com ens relacionem amb el nostre entorn.


L'espai geogràfic és aquell espai que inclou tant els elements naturals com la transformació que realitza l'ésser humà en la seua ocupació del territori. Estudiem la interacció de totes dues esferes i els canvis que es produeixen en el paisatge al llarg del temps fruit d'aquesta relació. 


Per tant, l'espai geogràfic té diverses dimensions:

- natural: els elements del medi natural

- antròpica: és a dir els elements relacionats amb l'ocupació humana

- temporal: les transformacions dels paisatges fruit d'aquesta relació. 



En aquest tema analitzarem la relació del medi natural amb l'activitat humana, com ens condiciona. 


El medi natural es desenvolupa en un espai geogràfic determinat que presenta trets físics i mediambientals que el caracteritzen. 


Aquests elements són:

- el relleu

- les aigües

- el clima

- la vegetació

- els sòls


A clase tractarem en la següent presentació com els elements naturals afecten i condicionen en primer lloc a les activitats humanes:

Fes click açí per a vore la presentació.

TASCA DE LA SETMANA:

A distancia (Grup A per al dilluns i dimecres, Grup Z per al dijous la Fitxa 3)
Presencial (Presentarem amb un cas la Fitxa 2 y tractarem la Fitxa 3)

- Després de llegir esta presentació i vore el video, anem a explicar-te pas a pas la tasca o tarea d'aquesta setmana: 

- Primer de tot, vas a entrar en este enllaç sobre el Projecte Païssos, os tens tota la informació del treball i sobre tot, respecto a la Unitat 0, El Medi i les persones, que estem donat, la informació sobre les fitxes de treball que esteu fent (Fitxa 1 Lcalitzaciódel País ,etc.).

- Com veus la setmana pasada van fer la Fitxa 1, i esta setmana ens toquen els fitxes 2 i 3.

- Per a fer la Fitxa 2. Trets del medi físic: relleu, hidrografia, etc.  sobre el teu país: cal que fases una petita investigació sobre com es el relleu, i la vegetació del teu país. Primer busca la informació al llibre de text en la unitat que estem treballant, i després a internet. Amb eixa informació escriu al teu quadern un guió o petit resum com a esborrany que pujaras a Aules una fotografia i em presentarás a classe presencial. Cal que busques i fiques al teu quadern un mapa físic del teu país, un mapa climátic del teu país y una mapa amb la densitat de població del teu pais.

- Per fer la Fitxa 3. Clima d'una ciutat,: cal que recopiles informació sobre el clima que te la capital del teu pais, els seus trets caracteristics. Pots utilitzar la informació del llibre i trobar altra a internet. Cal que busques un climograma de eixa ciutat i que el fiques a la fitxa. L'objectiu es que repasen els climes que van donar en cursos anteriors amb un exemple. Copia la informació que tingues al teu quadern i puja una foto a Aules. A clase pressencial corregirem els exemples.


Açí tens un repsas dels climes del món per a ajudar-te: Climes del Mon
Açi pots encontrar climogrames de Europa.
Açí tens un buscador de climogrames del món.

Comentarios

Entradas populares